Impostorul national si atacul grobian asupra libertatii presei

 • Situatia actuala de la ANAF
 • Povestea nespusa a desantului de la Rise Project si Hotnews

Ieri, dupa cum stiti s-a petrecut un fapt extrem de grav. Antifrauda, o institutie creata pentru combatrea evaziunii si cresterea nivelului de conformare voluntara a contribuabililor, a organizat un desant in doua redactii mass-media, recunoscute pentru atitudinea lor critica fata de mai marii zilei.

Dupa interventia de la Rise Project , m-am documentat cu privire la cum a fost initiata si derulata aceasta operatiune de intimidare a opozantilor lui Dragnea.

Am asteptat reactia acestuia si a cozilor de topor de la ANAF si am postat un mic text pe Facebook https://www.facebook.com/gelustefandiaconu/ . Noaptea tarziu aveam sa aflu de la televizor ca a fost “calcata” si redactia Hotnews.

Situatia actuala de la ANAF

Precizez ca atata timp cat am avut functii publice am fost dur criticat in mass-media, pe drept sau pe nedrept, cu precadere chiar de catre cele doua redactii.  Dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-mi folosesc puterea de moment si forta institutiei in varful careia ma aflam temporar pentru a-mi plati polite. Parca am retrait momentele “umflarii” de pe strada a d-lui Ciuvica din anii regimului Nastase. Ca intre timp acesta traieste un adevarat “complex Stockholm”, punandu-se in slujba calailor, este o alta discutie!

Am avertizat repetat in mod public ca ANAF a fost preluata de o gasca clientelara formata din semianalfabeti profesional, pocheristi pe zeci de mii de euro, club-eri, sau alcoolisti. Ca in cvasitotalitatea functiilor au fost promovate cozi de topor determinant fiind criteriul “prieteniei” si al rudeniei prin alianta (nasi/fini/cumetri). O adevarata pletora a anilor 2009-2011 din inspectia fiscala si din defuncta Garda Financiara au “ocupat” ANAF-ul.

La Antifrauda aceste “manevre” au atins paroxismul. Au fost reactivati de la varful functiilor de conducere pana la nivel de sefi de birou, fie yesmani care semneaza cu usurinta, fie resapati din Garda Financiara si persoane din inspectia fiscala oameni cu recomandari solide de la baronii PSD. S-a tintit in special zona analizei de risc acolo unde se “selecteaza” agentii economici de controlat. Un manunchi de persoane de la Alexandria si Giurgiu au aparut la DGAF central si la regionala Bucuresti. Brusc, presedintele ANAF este informat zilnic cine este controlat, de ce si daca este de acord.

Imi dau cuvantul de onoare public ca niciodata, cat am fost seful ANAF, nu am influentat vreun control, nu m-am interferat in selectia si derularea controalelor iar cazuistica speciala era instrumentata de cele mai multe ori fara stirea mea si numai prin respectarea unor proceduri riguroase. Avizam un plan de control lunar, care era un document clasificat si nu primeam rapoarte zilnice. Astazi folosesc mesageria telefonica pentru a “cere voie” sefului.

Povestea nespusa a desantului de la Rise Project si Hotnews

Desantul asupra Rise Project si Hotnews era pregatit de ceva timp. Nu aveau habar ca acestia urmau sa mai faca dezvaluiri si mai aplicate despre Dragnea&co. A fost o coincidenta, au cazut in propria capcana de moment!.

Au ales un coordonator docil, au simulat (pe baza unei “anonime”) o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea. Am numele tuturor dar nu vreau sa-I expun linsajului mediatic. Sefa operativa a Antifraudei (o persoana fara relevanta profesionala) raporta mai-marelui ANAF cat de scrupulosi vor fi ei in control. Dumneavoastra realizati gravitatea faptelor? Dar alte organe ale statului roman?

Va asigur ca nu exista nici un element de risc fiscal major care sa justifice interventia Antifraudei. De fapt pe domnii de la ANAF, cozile de topor ale lui Dragnea, ii interesa cine ii finanteaza pe Rise Project si Hotnews. Afland numele acestora, contractele in derulare, urmau sa actioneze asupra acestor finantatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj ca daca mai stau “alaturi” de cele doua redactii vor avea probleme cu fiscul. Era un mesaj puternic si pentru toata mass-media, care daca nu se raliaza celor care ridica osanale Farului din Alexandria pot sa devina victime.

 

Dupa ce a pacalit votantii cu un program de guvernare iluzoriu, “transformat” intre timp intr-o adevarata bomba pentru Romania, dupa ce si-a plasat in Guvern persoane a caror calitate principala este slugarnicia (nu obedienta!) fata de liderul maxim, dupa ce a pus in pericol stabilitatea economico-bugetara a tarii, dupa ce si-a subordonat Ministerul de Interne, DIPI, ANAF, Antifrauda, etc., iata ca a trecut la un nivel superior: foloseste institutiile statului sa-si elimine adversarii.

Daca va reusi sa-si “atraga” in siaj si cativa procurori, statul mafiot se va instala pe deplin.

Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, vorba poetului, va las pe dumneavoastra sa-l ghiciti! Numele IMPOSTORULUI NATIONAL!

Un comentariu la “Impostorul national si atacul grobian asupra libertatii presei

 1. ce se derulează de 6 luni mi-a amintit de Jean Moscopol:
  „Cînd ești fire arivistă / Și-ai și-un caracter sinistru / Poți ajunge repede ministru“
  precum și:
  „Ce frumoasă este viața/ Când ești chior și prost ca țața/ Și ajungi din potcovar/ În guvern subsecretar“
  mai devreme sau mai tîrziu, de mîna pramatiilor recrutate vei pieri! 🙁

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *