România trădată: tehnocrații au pus ANAF în slujba gulerelor albe din firmele de consultanță fiscală și a marilor afaceri

În cele ce urmează veți citi despre:

 • colcăiala de interese dintre marile firme de consultanță, companii cu capital străin (în principal) și ambasade
 • cum pune presiune pe ANAF un ambasador lăudat prin presa progresistă
 • cum am început reforma Direcției pentru mari contribuabili – DGAMC (mari afaceri) – exemple concrete
 • cum încearca conducerea MFP și echipa de tehnocrați să blocheze reforma Direcției de mari contribuabili, ceea ce servește doar intereselor private – exemple concrete
 •  cum a refuzat mass-media din România să mă sprijine în demersul de devoalare a acțiunilor prin care mafia transpartinică (consultanți fiscali, ambasadori, politicieni, oameni de afaceri) s-a luptat pentru controlul ANAF
 • câți bani urmau să intre la bugetul de stat după reforma DGAMC, bani lăsați de actuala conducere a MFP în buzunarele afaceriștilor care ocolesc plata taxelor
 •  câți mari contribuabili nu au fost niciodată verificați de când activează în România până când am preluat mandatul de președinte ANAF

Timp de trei ani de zile am dus o luptă inegală pentru a reforma structura responsabilă cu verificarea marilor contribuabili/marile afaceri(DGAMC). Din informațiile pe care le dețin și pe care le voi face publice, tot ce am construit în acest timp este dărâmat sistematic și cu intenție de către actuala conducere a Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, pentru a servi exclusiv interesele private ale unei frății transpartinice.

Departe de ochii publicului, protejați de mass-media pe care o alimentează cu publicitate, membrii acestei frății au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a împiedica această reformă. Marile firme de consultanță fiscală, clienții acestora (majoritatea cu capital străin) și unele ambasade au exercitat o presiune constantă asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbările de la DGAMC și orice altă măsură cu impact major în lupta anti-evaziune din această zonă.

De exemplu, un ambasador „periat” și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presându-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest „amic” al concetățenilor evazioniști.

Ani de zile a fost o practică constantă intervenția ambasadelor, în principal din spațiul UE, pentru susținerea intereselor marilor companii cu capital străin în relația cu Fiscul, în timp ce o eventuală intervenție a vreunui reprezentant ales al poporului român în Parlament este considerată trafic de influență.

Vă asigur că acest lucru se întâmplă și în prezent cu singura deosebire că, astăzi, cei puși să vegheze asupra securității finanțelor României au ajuns simpli servanți, executanți docili ai acestor interese. Cazul marilor operatori din industria jocurilor de noroc a produs consternare! Dar, despre acest subiect vom vorbi cu altă ocazie.

În continuare, vă prezint doar o parte din „greșelile” pe care le-am făcut și care au trezit din amorțeală interesele acestei frății transpartinice, o frăție care controlează jurnaliști de la publicații importante, cu legături politice importante, fără niciun alt Dumnezeu decât banul propriu:

 • reforma organizatorică pe care am început-o la DGAMC (Direcția Generală pentru Mari Contribuabili) care, printre altele, a stricat relațiile de „prietenie” dintre consultanți sau oameni de afaceri și inspectorii fiscali (vezi mai jos în text)
 • controalele la hypermarket-uri și mall-uri
 • executarea silită a RADET, RATB, TVR, CE Oltenia și a multor alte companii mari
 • demararea de controale ample la companii internaționale din industria energiei, farmaceutică sau a lemnului care au plătit sau au de plată sute de milioane de euro
 • controlul marilor lanțuri de cluburi de pe litoral și din principalele orașe
 • zeci de mii de plângeri penale. Acestea nu se fac pentru 2 lei minus în casa de marcat, ci pentru evaziune de milioane și zeci de milioane de euro

 Fiecare jurnalist contactat informal de echipa mea și chiar de mine pentru a obține sprijinul în devoalarea acestei frății s-a eschivat, invocând cam același argument: „Oamenii aceștia din consultanță și din business plătesc bani grei pentru publicitate. În plus, noi nu putem sprijini ANAF în niciun demers, întrucât, pe lângă banii din reclamă, am pierde din cititori. O fi adevărat ce spuneți, însă și noi suntem un business ca orice alt business. Click-urile le obținem când criticăm ANAF, nu când o sprijinim.”

Nu numai că nu am fost sprijinit de presă, dar am fost atacat zilnic pe subiecte pur și simplu elucubrante: legături cu mafia rusă/ucrainiană, conturi off-shore, omul lui Ponta, Oprea, Coldea, etc.

Ce să înțelegi altceva decât că avem un câine de pază al democrației cam sensibil la transferurile bancare sau pe sub masă?

 Fără sprijnul mass-media, nu am putut decât să trag un semnal de alarmă (1), atunci când lucrurile au degenerat, în speranța că factorii de decizie realizează pericolul uriaș care pândește securitatea finanțelor României, atunci când interesele private reglementează prin interpuși activitatea ANAF.

Înainte de a vă prezenta măsurile concrete pe care le-am luat în cadrul reformei DGAMC și cele ce urmau să fie luate până la 30 iunie a.c., vă prezint în exclusivitate, cu speranța că măcar un singur jurnalist onest va investiga mai departe, măsurile pe care conducerea MFP și echipa de tehnocrați infiltrați în ANAF și MFP le-au luat deja sau care sunt în curs de adoptare pentru a distruge reforma DGAMC:

 1. Reinstalarea pe funcție a conducerii DGAMC înlăturate de mine, persoane agreate de afaceriști, consultanți și aflați la ordinele unor politicieni.
 1. Anularea misiunii de asistență FMI pe subiectele solicitate de mine sub pretextul unei „necesare” alte misiuni „de radiografiere în ansamblu” a activității ANAF, așa cum au fost zeci în ultimii ani. Timp și bani pierduti. Un expert costă cca 1.000 de dolari pe zi.
 1. Presiuni pentru schimbarea directorului coordonator al Directiei de prețuri de transfer din cadrul ANAF, o persoană foarte competentă profesional.
 1. Reinființarea serviciilor de inspecție fiscală teritoriale, rod al cumetriilor locale.
 1. Infiltrarea pe funcții de conducere în cadrul DGAMC a persoanelor din/ sau agreate de firmele mari de consultanță fiscală care să dea soluțiile convenabile propriilor clienți.
 1. Manipularea mass-media în sensul evitării problemelor grave din zona colectării sarcinii fiscale datorate de mari contribuabili, în principal a celor covârșitor majoritare cu capital străin.
 1. Crearea „cadrului legal” necesar evitării răspunderii contribuabililor care sunt interferați pe circuitul de tranzacționare al firmelor fantomă (vezi pledoariile domnului Gabriel Biriș pe această temă, venit ca „salvator al legislației fiscale” la MFP).

În continuare, pentru a înțelege amploarea și importanța reformei pe care am demarat-o la DGAMC, vă prezint măsurile pe care le-am adoptat deja în timpul mandatului meu:

 • Reducerea numărului de mari contribuabili din portofoliu, de la 2.500 la 1.500, ponderea în colectare a celor 1.000 de companii eliminate fiind de maximum 4%, dar mari consumatoare de resurse administrative de control.
 • Atribuirea personalității juridice DGAMC și calității de ordonator de credite, gestionar al propriilor fonduri alocate prin buget de ANAF.
 • Înlocuirea directorului general și a directorului executiv coordonator al activității de inspecție fiscală, ambii fiind extrem de puternic sustinuți de persoane politice de cel mai înalt rang și de persoane influente din zona auditului fiscal.
 • Crearea unei noi organigrame funcționale care a desființat serviciile teritoriale de inspecție fiscală care aveau același portofoliu de companii de „verificat” și puternice „conivențe” cu mediul de business local.
 • Înființarea unei unități de monitorizare a riscurilor fiscale care să asigure pe baza unor criterii informatizate selecția contribuabililor de controlat si a echipelor de control fiscal, eliminând subiectivismul.
 • Înființarea unui serviciu dedicat controalelor operative solicitate de organele procuraturii și ale Ministerului de Interne.
 • Salarizarea la un nivel superior, cu cca 20% mai mare decat media pe sistemul ANAF, măsura anulata la intervenția agresivă a sindicatului lui Vasile Marica.
 • Mutarea într-un sediu nou cu o logistica suport și hardware exemplară, pentru care se află în derulare procedurile de achiziții publice.
 • Stabilirea unei noi misiuni de asistență FMI pentru luna martie a acestui an pe subiectele:

– reducerea perioadei de inspecție pentru rambursarea TVA la max. 48 de ore;

– modificarea cadrului legislativ privind imixtiunea Curții de Conturi în activitatea de inspecție fiscală (asa cum o regăsim în  România și nu există în legislația niciunei țări civilizate membră  OECD);

– asigurarea asistenței juridice și avocațiale pe cheltuiala ANAF pentru toți inspectorii care sunt victimele plângerilor penale ale  marilor contribuabili, folosite ca mijloace de presiune enormă, și  care își permit să plătească onorarii obscene firmelor de  avocatură/consultanță fiscală;

 • Înființarea unei structuri redimensionate pentru controlul prețurilor de transfer, coordonata nemijlocit de catre direcția de resort ANAF unde am reusit să coagulez câțiva excepționali specialiști;

O altă serie de măsuri care urmau să fie adoptate până la 30 iunie a.c., măsuri care acum au rămas suspendate într-un etern „to do list”

 • Modificarea ROF-ului pentru acordarea unei autonomii/responsabilități funcționale reale a DGAMC-ului.
 • Schimbarea tuturor procedurilor de administrare/inspecție fiscala, cu asistența FMI/CE, în sensul simplificării proceselor decizionale cu reducerea drastică a perioadelor de control.
 • Introducerea procedurilor de monitorizare voluntară a primilor o sută de contribuabili care contează cu mai mult de 50% în portofoliul de colectare.
 • Demararea a o sută de inspectii fiscale partiale pentru acest an pe tematica prețurilor de transfer.
 • Înlocuirea din funcție a  persoanelor de conducere de la nivelul serviciilor de specialitate pe baza unor criterii cuantificabile a performantelor profesionale.

Toate aceste măsuri urmăreau realizarea unui obiectiv precis și cuantificabil: creșterea colectării în zona marilor contribuabili cu 10%, adică cca 2,5 miliarde euro.

Vă reamintesc faptul că de ani de zile nimeni nu s-a atins de acești mari contribuabili, 600 dintre aceștia nefiind niciodată verificați, de când desfășoară activitate în România, până când am preluat mandatul de președinte ANAF. Ce-ar fi însemnat pentru România ca, pe lângă cele 3 miliarde de euro colectate suplimentar în 2015, să se realizeze alte 2 miliarde de euro în 2016 din zona marilor contribuabili?

Din păcate, este prea târziu. Actuala conducere MFP și viziunea tehnocrată ruptă de realitate și axată exclusiv pe imagine vor arunca din nou România în brațele FMI, iar relaxarea fiscală este deja pusă în pericol de această gașcă de inconștienți fericiți. România este trădată din nou!

46 de comentarii la “România trădată: tehnocrații au pus ANAF în slujba gulerelor albe din firmele de consultanță fiscală și a marilor afaceri

 1. Domnule Diaconu,

  „Atenţia” de care aţi beneficiat până acum se numeşte anchetare de tip „Al Capone”.
  Dacă procurorii DNA aveau până şi cea mai mică „suspiciune rezonabilă” cu privire la acţiunile sau inacţiunile dvs., de mult eraţi reţinut sau chiar arestat. Or, este evident că scopul urmărit era doar înlăturarea dvs. din funcţie – ceea ce s-a şi întâmplat.
  Revenind la ancheta de tip „Al Capone”, aceasta se bazează pe invocarea unor motive puerile sau chiar derizorii, adevăratul motiv fiind ascuns de ochii publicului, chiar şi al mass-mediei (în ciuda obişnuitelor „scurgeri” ale aşa ziselor „surse judiciare”). Astfel, având în vedere performanţele dvs. la ANAF (în sensul bun al cuvântului), este clar că totuşi ceva aţi deranjat… Să fie oare vorba de UBER ?

  Domnule Diaconu, eu, unul din cei care încă trăieşte în România trădată, vă rog să-mi spuneţi că îngrijorarea mea cu privire la concurenţa neloială a UBER, pe lângă evaziunea fiscală a UBER în România, ambele sunt nefondate. Evident, rugămintea mea pleacă de la premisa că dvs. nu aveţi nimic de ascuns, pentru perioada cât aţi fost preşedintele ANAF.

  Mi-ar face plăcere să întâlnesc un om ca dvs., cu atât mai mult dacă îngrijorările expuse mai sus se dovedesc a fi neîntemeiate.

  Să auzim de bine,

  Mihai

  PS: mafia legală poate fi înfrântă, dar numai dacă este luată prin surprindere. Aveţi o astfel de surpriză pentru ea ?

  Răspunde

  1. Pentru că nu vreau să-mi amestec copiii în ceea ce mi se întâmplă mie, vă spun doar că ambele dvs îngrijorări sunt complet nefondate, din punct de vedere fiscal.

   Răspunde

   1. OK, totuși nu mi-ați răspuns la a treia întrebare, legată de mafia legală…

    Răspunde

 2. Interesanta afirmatie despre jocurile de noroc. Multe schimbari in ultimii ani. La ce va referiti?

  Răspunde

 3. CORECT 100% ! Toată lumea știe ca asa se intampla si ca aceasta este exact starea de fapt! „Aleșii poporului ” sunt tradatori se vede clar, o simtim cu toții zi de zi! Toți ne întrebăm de ce au distrus industria, agricultura si au vândut TOTUL : banci, resurse, energie: gaz, petrol, electricitate samd si TOȚI ȘTIM RĂSPUNSUL : pentru ca NU SUNT CA POLONEZII SI UNGURII , PATRIOȚI CI SUNT TRADATORI DE TARA , acești MIZERABILI „conducători ” ale intereselor ” INVESTITORILOR STRATEGICI”, care astfel conduc POPORUL ROMAN într-o noua EPOCA A SCLAVAGISMULUI MODERN !!!

  Răspunde

 4. […] Vă asigur că acest lucru se întâmplă și în prezent cu singura deosebire că, astăzi, cei puși să vegheze asupra securității finanțelor României au ajuns simpli servanți, executanți docili ai acestor interese. Cazul marilor operatori din industria jocurilor de noroc a produs consternare! Dar, despre acest subiect vom vorbi cu altă ocazie. (sursa) […]

  Răspunde

 5. […] “Un ambasador “periat” si laudat de presa progresista a venit la mine in birou, insotit de un om de afaceri din tara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presandu-ma sa dispun deblocarea rambursarii TVA intr-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care il aveam in instrumentare. La cateva minute dupa ce a iesit din biroul meu am anuntat institutiile abilitate. In zilele urmatoare, citeam iarasi prin presa o serie de elogii aduse aceluiasi ambasador, cunoscut in spatiul public drept un adversar al intrarii Romaniei in Schengen, exact de jurnalistii care promoveaza valorile occidentale si care il dadeau ca exemplu de bune practici si onestitate pe acest “amic” al concetatenilor evazionisti”, scrie fostul sef ANAF Gelu Stefan Diaconu pe blogul sau. […]

  Răspunde

  1. Dupa batalie multi viteji se arata. Nu contest ca ati facut si lucruri bune, dar ce scrieti aici sunt ineptii comunistoide. De ce nu vorbiti de lukoil si interventiile in favoarea ei, inclusiv din partea prietenului dvs. Ponta? Si acolo nu e vorba de 20 milioane euro ci de miliarde de euro.

   Răspunde

   1. Nu comentez dosarele aflate in lucru, iar eu nu am intervenit niciodata pentru nimeni.

    Răspunde

 6. Domnule Diaconu,
  Daca dvs. ne furnizati informatia cu care sa demolam mafia aflata la putere, noi vom forma o garda pretoriana in jurul dumneavoastra.
  Cu stima,

  Răspunde

 7. Buna ziua,

  Citez din textul dumneavoastra:
  „– asigurarea asistenței juridice și avocațiale pe cheltuiala ANAF pentru toți inspectorii care sunt victimele plângerilor penale ale marilor contribuabili, folosite ca mijloace de presiune enormă, și care își permit să plătească onorarii obscene firmelor de avocatură/consultanță fiscală;”
  Completez cu definitia cuvantului victima:
  1. Persoană care suferă chinuri fizice sau morale ca urmare a greșelilor sale sau ale altora ori a unor catastrofe naturale. 2. Persoană care suferă un prejudiciu ori o atingere a vieții, sănătății sau integrității sale fizice ca urmare a unei fapte ilicite săvârșite de altcineva.

  Intrebarea este daca nu considerati tendentioasa folosirea termenilor „victima”, „presiune enorma” si „onorarii obscene” intr-o fraza care ar trebui sa contribuie la realizarea imaginii ANAF de „partener al mediului de afaceri” ?

  Răspunde

  1. Eliberati-va de obsesii. Sunt pure baliverne. Slujiti mai bine adevarul. Miciuna intotdeauna are picioare scurte.

   Răspunde

   1. Domnule Diaconu, ati dat la un moment dat un comunicat de presa in care anuntati public cum veti da in judecata atat organizatia pentru care lucrez cat si pe mine, personal. Comunicatul nu mai exista astazi pe site-ul ANAF. De ce?
    Am eu o copie a lui, fiti fara grija! Daca v-ati simtit calomniat, aveati tot dreptul sa o faceti, entitatea media pe care am fondat-o si o reprezint exista in toate bazele de date ale statului roman, conform legii.
    Va spun eu de ce n-ati facut-o: de frica. Poate v-ar fi cerut instanta sa veniti cu actele din offshore, Doamne-fereste!
    V-am cautat zile intregi, am asteptat cu orele pe la usa institutiei pe care o conduceti pentru a va intreba in legatura cu cele pe care le-am scris si indrazniti sa-mi spuneti ca am o obsesie? Desi nu am, as avea tot dreptul s-o am!
    Domnule Diaconu, sinteti un produs expirat al unor vremuri tulburi, probabil ca urmeaza sa ajungeti si pe la puscarie pentru toate magariile pe care le-ati facut. Va doresc din suflet asta.
    Sinteti un fost sef al Vamii care are afaceri de familie cu unii dintre cei mai mari operatori de duty-free, asta sinteti, iar faptul ca sinteti liber este una dintre dovezile irefutabile ca tara asta este o mocirla, dar poate ne vom reveni candva.
    Va doresc sa dispareti din viata publica, ati facut destul rau!

    Răspunde

 8. Odată, pe la începutul „carierei” mele de inspector fiscal, fiind in control la o rambursare de TVA la o multinationala am descoperit surprins că în multe cazuri pretul de vânzare către filiala/partenerul din altă țară este extrem de mic, uneori chiar sub pretul de productie … şi am fost şi mai surprins când partenerul meu de control mi-a sugerat sa trec cu vederea descoperirea mea, zâmbind (pe sub mustati) de parca ar fi stiut el ceva în plus.
  Mai tarziu, după câțiva ani, am ințeles că pentru a avea salarii mai bune, pentru pensii la bunici mai îndestulătoare, pentru spitale mai curate, cu aparatura mai buna şi doctori mai puțin posomorâți, pentru drumuri cu cât mai puține gropi, pentru scoli si profesori mai devotati meseriei sunt necesari bani alocați in bugetul țării. Bani care provin şi din taxe, impozite şi contribuții de încasarea cărora trebuie să mă ocup eu.
  Pentru asta trebuie sa ma duc in bazar sau la tot amărâtul care încearcă să facă o mică afacere şi să anchetez atât cheltuiala atestată cu factura/chitanta cât şi veridicitatea actului doveditor, să le verific inventarul la „sange”, sa-i iau la intrebari pt. orice afişaj şi autorizație, etc, sa fac tot ce prevede legea pentru a avea temei legal pentru amendă, regularizari si majorari … pentru că ei sunt evazioniştii, din cauza lor nu au bebelusii biberoane si fetitele margele.
  Cât despre adevărata mare problemă a României, motivul pentru care noi suntem codaşii Europei atât la salarii, pensii cât şi la sistemul sanitar, de învățământ, ce mai, întreaga societate până la urmă – eu nu-i văd rezolvarea, cu atât mai mult cu cât până să citesc postarea dvs. nimeni din conducerea țării nu a schițat nici măcar un zâmbet şmecheresc (pe sub mustăți).

  Răspunde

 9. Dnul Diaconu, in calitate de jurnalist la Romania libera am insistat personal acum 2-3 ani o luna pe langa dvs si oamenii dvs de la presa sa obtin informatii privind preturile de transfer si dupa chinuri indelungi mi-ati dat doua dude, cum se zice. Nici un comunicat al dvs n-a adus informatii concrete, semnificative, atractive privind preturile de transfer. Ati vazut cum comunica pe aceasta tema fiscul britanic? Nimeni nu va impedicat macar informal sa difuzati informatii pe aceste teme. Subiecte comunicate informal presei pe tema evaziunii facute de mari firme ar fi facut deliciul presei. Acum, veniti si ne spuneti ca ati fost cenzurat de presa. Imi pare rau dar nu ati stiut sa procedati.

  Răspunde

  1. doru cireasa – journalist la Romania libera – ai nevoie de informatii ca sa poti santaja pe cineva? ai ramas iar in urma cu ratele la vila si mertan? sau in sfarsit te-ai suparat pe basescu? acum inteleg de ce a fost dat jos omul asta, a indraznit sa lupte pentru tara lui contra strainilor…

   Răspunde

 10. […] “Departe de ochii publicului, protejați de mass-media pe care o alimentează cu publicitate, membrii acestei frății au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a împiedica această reformă. Marile firme de consultanță fiscală, clienții acestora (majoritatea cu capital străin) și unele ambasade au exercitat o presiune constantă asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbările de la DGAMC și orice altă măsură cu impact major în lupta anti-evaziune din această zonă”, a scris Diaconu pe blog. […]

  Răspunde

 11. […] ”Un ambasador „periat” și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presându-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest „amic” al concetățenilor evazioniști”, a scris Diaconu pe blog. […]

  Răspunde

 12. Dupa cele spuse aici parca te-as crede, dar nu prea ai comunicat cand trebuia….. Pe Facebook trebuia comunicat mult mai mult, ca apoi era preluat mesajul. NU trebuia sa stai la mana „ziaristilor”

  Răspunde

  1. Buna ziua. In tot ce am construit la ANAF, o insitutite vitala pentru Romania, am avut nevoie de liniste si de aliati. Nu de scandaluri. Atacand in profunzime zona evaziunii fiscale, mi-am facut oricum enorm de multi dusmani. Acum, insa, dupa ce cariera mea de peste 20 de ani a fost distrusa cu un dosar prefabricat lucrurile stau cu totul si cu totul altfel.

   Răspunde

  2. Corect, poate învăţaţi ceva din asta. Şi cu mai mult curaj, cu date exacte şi nume.

   Răspunde

 13. Poate ca ar trebui sa ne explicati domnule Diaconu cum ati organizat recrutarile la celebra Directie Generala Antifrauda Fiscala unde cea mai mare parte din cei recrutati au obtinut note la scris intre 50-60 de puncte , in timp ce candidatii cu adevrat profesionisti cu note de 80-90 de puncte si fara probleme de integritate au fost respinsi.
  HG nr.677/2013 prin care a fost legiferata imposibilitatea efectuarii unei contestatii la proba de interviu ( proba subiectiva si total netransparenta) este opera dumneavoastra.De altfel , multe din actele incheiate de celebra DGAF au fost sau sunt in curs de invalidare dupa controlul jurisdictional , asta in acord cu nivelul de pregatire profesionala a celor de la DGAF.

  Răspunde

  1. Buna ziua. Tema la care va referiti va face obiectul unei viitoare postari care va explica in detaliu si aceste aspecte.

   Răspunde

   1. Domnule Diaconu astept cu mare interes explicatiile unui fost oficial ANAF referitor la bataia de joc din cadrul etapelor de recrutare de la DGAF.
    Subsemnatul a participat de trei ori la astfel de concursuri si in ciuda faptului ca am obtinut de fiecare data note foarte bune la nivel national , am fost de fiecare data respins la proba de interviu fiind preferate persoane cu conexiuni la nivelul MAI , BNR , DNA Oradea , cu toate ca notele obtinute la evaluarea în scris si experienta profesionala a acestora au fost net inferioare raportate la bagajul personal de cunostiinte profesionale ( expert contabil , consultant fiscal , lichidator judiciar , etc).Subliniez ca nu am avut niciodata probleme de natura integritatii , inclusiv in cadrul parcursului meu profesional in cadrul DGFP Bihor ( 6 ani am fost inspector fiscal).Astept cu mare nerabdare prezentarea punctului de vedere pe care il aveti in aceasta chestiune .

    Răspunde

 14. […] „Departe de ochii publicului, protejați de mass-media pe care o alimentează cu publicitate, membrii acestei frății au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a împiedica această reformă. Marile firme de consultanță fiscală, clienții acestora (majoritatea cu capital străin) și unele ambasade au exercitat o presiune constantă asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbările de la DGAMC și orice altă măsură cu impact major în lupta anti-evaziune din această zonă„, a scris Diaconu pe blog. […]

  Răspunde

 15. E trist ce se intampla. Oameni fara frica de Dumnezeu, ne darama, caramida cu caramida, suflet cu suflet. Oameni fara pic de dragoste fata de tara, fata de poporul roman. E trist ce se intampla.

  Răspunde

  1. La multinationale nu se baga nimeni , pentru ca intervine domnul ambasador si vai de pielea celor care decid controalele .

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *