ROMANIA, TREZESTE-TE! Se poate distruge o tara folosind o mana de procurori iresponsabili? (I)

Motto:

 …prin intermediul metodelor din ce in ce mai eficiente de manipulare a mintii, democratiile isi vor schimba natura. Vechile forme pitoresti – alegeri, parlamente, Curti supreme si toate celelalte – vor ramane, dar substanta lor subiacenta va fi o noua specie de totalitarism non-violent. Toate denumirile traditionale, toate sloganurile consacrate vor ramane exact asa cum erau in vremurile bune. Democratia si libertatea vor fi temele tuturor emisiunilor de radio si ale tuturor editorialelor. Intre timp, oligarhia aflata la putere si elita sa inalt calificata de soldati, politisti, fabricanti de ganduri, manipulatori de opinie, vor invarti totul si vor conduce lumea dupa bunul lor plac.  – Aldous Huxley

M-am gandit mult daca sa scriu acest text. Stiti foarte bine ca opiniile pe care le-am exprimat in spatiul public au fost aproape in exclusivitate pe subiecte care tin de fiscalitate.

De aceasta data voi iesi din aceasta zona si va voi impartasi cateva ganduri care s-au transformat in timp in convingeri. Fac aceasta, dupa mai mult de treizeci de ani de activitate, in zona publica si in contact direct cu SISTEMUL romanesc. Pe acesta l-as defini, asa cum il descrie Huxley, in motto-ul de mai sus ca fiind “oligarhia aflata la putere si elita sa inalt calificata de soldati, politisti, fabricanti de ganduri, manipulatori de opinie” la care v-as ruga sa mai adaugati si “o mana de procurori si niscaiva acoperiti” pentru a avea reprezentarea cat mai exacta a ceea ce este acest sistem ASTAZI.

Cateva lucruri despre mine. Adversarii, deloc putini, au avut grija sa ma zugraveasca public ca fiind un “bugetofag”, “omul sistemului/binomului”, “nemuritor in MFP”, “omul lui Rusanu/Chitoiu/Oprea”, “sluga lui Ponta” si alte asemenea gentileturi. Pe foarte putini i-a interesat insa foaia mea matricola, cariera si realizarile profesionale, afacerile familiei (niciodata in vreo legatura cu statul) generatoare de milioane de euro impozite platite acestuia etc., etc. Oricum, pentru societate nu esti altcineva sau altceva decat ceea ce crede majoritatea despre tine. Majoritatea atat de usor manipulabila, din pacate…

Am trait pana la 30 de ani vremurile ceausismului. Si astazi imi este rusine fata de proprii copii ca nu am avut in acea perioada o pozitie publica impotriva dobitocilor ceausisti, cu toate riscurile la care m-as fi expus. Nu am fost insa in slujba sistemului de atunci, asa cum erau, procurori ai acelor vremuri gen Macovei&co. Nu am fost nici vlastar de procuror comunist precum o alta zeita a dreptatii din Romania de astazi. Din contra, o mare parte din copilarie si tinerete mi-am petrecut-o intr-unul dintre cele mai sarace si rau famate cartiere dintr-un oras de provincie.

Pe copii nu mi i-am educat dupa modelul EBA. Au fost bursieri in high-school si universitati americane, invatati cu part-time joburi inca din liceu. Astazi sunt fie angajati la varf in mari corporatii straine, fie gestioneaza afacerile familiei. Totul la vedere!

Voi fi toata viata recunoscator poporului american pentru oportunitatile de educatie oferite copiilor mei. Am americani extrem de apropiati familial si sufleteste si de aceea ma doare enorm cand vad sustinerea fara limite rationale pe care ambasadorii SUA o acorda cruciatilor bezmetici ai luptei anticoruptie de astazi. Evident, nu lupta anticoruptie este problema, ci mijoacele cu care aceasta lupta se poarta si efectele distructive, vizibile cu ochiul liber, pe care aceste mijloace le au asupra unor valori cel putin la fel de importante precum drepturile si libertatile cetatenesti.

Dar ce m-a determinat sa vorbesc despre distrugerea tarii mele astazi? Mai multe motive, pe care le enumar:

– dosarul penal pe care mi l-a fabricat DNA, un fals si o bazaconie ordinare puse in opera sub atenta coordonare a STAPANILOR SISTEMULUI. Astfel, mi-a fost mult mai clar ca oamenii acestia si-au pierdut complet controlul si ca sunt in stare de orice ticalosie;

– manipularea tinerilor romani prin promovarea de pseudo-valori morale precum Nicusor Dan catarat – sub pretextul (plauzibil) al manierei in care a fost emisa celebra Ordonanta 13 – pe valul recentelor manifestatii stradale . Astfel, mi s-a revelat cu pregnanta reactivarea activistilor “acoperiti” din mediul virtual, precum si a simbriasilor din mass-media. Nici nu a fost foarte greu. Precedentul se crease si functionase perfect la alegerile prezidentiale;

– recentul scandal al celebrului procuror Negulescu, un personaj pe care Marin Preda l-ar fi caracterizat ca fiind “un spirit primar agresiv”! Deh, cine se aseamana se aduna! Astfel, am realizat ca acest “laudat al SISTEMULUI” a fost pe punctul de a inchide rafinaria Lukoil, a pus umarul la daramarea guvernului Ponta, a dispus actiuni Antifraudei consumand inutil resursele acesteia, a descoperit “frauda” de 600 de milioane de euro a soacrei d-lui Moisescu (apropos, banii acestia sunt, impreuna cu prejudiciul pus mie in sarcina in dosarul “Partida Romilor” printre cei “alocati” de doamna Kovesi la constructia de autostrazi?) etc., etc.

Lasand deoparte cazurile particulare intens mediatizate, observ ca forma principala de actiune, care se circumscrie manipularilor opiniei publice, o reprezinta utilizarea instrumentelor de forta ale statului, ca mijloace de presiune și control. Acestea actioneaza cu depașirea flagranta a limitelor impuse de lege, la comanda, in folosul exclusiv al unor indivizi ce stapânesc SISTEMUL, pentru blocarea și decredibilizarea persoanelor care la un moment sau altul, impiedica in orice forma, chiar și prin refuzul de a actiona abuziv, actiunilor acestor stapâni. Este suficient sa deranjezi stapânii și oricând malaxorul sistemului se poate pune in mișcare pentru a te transforma peste noapte in penal. Chiar daca dosarele, intocmite de cele mai multe ori in graba, nu au substanta pentru a se ajunge la condamnarea efectiva a celor vizati, ele devin eficiente prin decredibilizarea totala a persoanei implicate. Repet, nu trebuie inteles ca toate dosarele lucrate astazi de procurori se inscriu in categoria abuzurilor. Insa și numai cateva daca exista este prea mult pentru un stat democratic.

Persoanele vizate de dosarele abuzive sunt scoase total din circuitul public. Este naucitor pentru oricine sa se trezeasca peste noapte acuzat de lucruri despre care nu are habar. Orice om de bun simt pus sub o astfel de presiune incepe sa se indoiasca chiar și de sine. Nimeni nu știe unde se pot opri abuzurile. Sistemul judiciar românesc nu poate garanta cetatenilor sai respectarea dreptului la un proces echitabil, solutionat intr-un termen rezonabil. Dovada stau multiplele condamnari ale României la CEDO. Orice om rational intelege ca SISTEMUL poate distruge cu usurinta un om, actionând prin „acoperitii” sai, prin cei care comanda institutiile de forta ale statutului. Daca ești anchetat și trimis in judecata de un procuror care actioneaza cu dubla comanda și ulterior ești judecat și de un judecator „capacitat” de SISTEM poti fi condamnat pentru orice li se nazare stapânilor. Credeti ca exagerez?

Pe mine m-a ferit Dumnezeu, deocamdata, sa intalnesc astfel de judecatori. Când am auzit solutia dispusa in dosarul penal ce ma viza am afirmat: exista justitie in România! Ulterior, analizând in detaliu faptele, mi-a trecut prin minte ca s-ar putea sa fi avut noroc: am avut parte de judecatori care isi respecta profesia.

Este imbucurator faptul ca dorinta SISTEMULUI de a controla justitia nu s-a realizat inca. De aceea, trebuie luptat pâna la ultima suflare pentru a fi impiedicati sa o faca. Justitia trebuie sa apartina oamenilor și nu stapanilor de moment al sistemului.

Toate acestea, propriile constatari precum si discutiile avute cu multi oameni relevanti si responsabili mi-au intarit convingerea ca astazi SISTEMUL a paralizat la propriu Romania. Nimeni nu isi mai asuma nicio decizie importanta, institutii intregi sunt in pragul colapsului (ANAF-ul este doar un singur exemplu), demnitari si parlamentari alesi ai statului roman sunt investigati imediat dupa orice initiativa legislativa care nu place SISTEMULUI, investitiile majore in dezvoltarea tarii sunt blocate etc., etc.

In acelasi timp, unii pot fura putintel (pana la 5%), pot incasa indemnizatii de doctori in stiinte pe seama unor lucrari cu valoare stiintifica nula, pot participa la chermeze cu penali, pot folosi limuzine luxoase pe banii poporului, pot distruge destine, cariere, afaceri fara sa fie trasi de nimeni la raspundere, pot fabrica dosare penale pe motive inchipuite, pot “linge clanta” (scuzati, termenul nu-mi apartine!) unor ambasade cu interese economice majore in Tara noastra, pot manipula opinia publica cu cifrele pompoase ale maretelor prejudicii descoperite, pot induce ideea ca sunt insasi infaptuirea actului de justitie, pot distruge echilibrul puterilor in stat, pot…pot…pot…

Toate acestea erodeaza insasi temelia STATULUI ROMAN. Raspunsul la intrebarea din titlu trebuie sa va apartina dvs. cititorilor. Eu ca cetatean roman, intamplator bun cunoscator al SISTEMULUI, am convingerea ca STAPANII acestuia astazi fac mult rau Tarii.

SISTEMUL trebuie sa slujeasca poporul roman si nu gloria efemera a celor ce se cred insasi intruchiparea justitiei in Romania.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *