Scrisoare deschisa adresata domnului procuror general Augustin Lazar

Ma adresez dvs. deoarece in conformitate cu art 131(1) din Constitutia Romaniei dvs. reprezentati “interesele generale ale societatii si apara(ti) ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor” si pentru ca exista o dezbatere aprinsa in societatea romaneasca referitoare la necesitatea unei legi a raspunderii magistratilor.

Ca si dvs., mi-am construit cariera publica plecand de la statutul de stagiar pana la functii publice de responsabilitate majora. In 2015, ma trezesc suspect, apoi inculpat, intr-un dosar cu alti subiecti ai unor infractiuni cu care nu am avut nici cea mai mica legatura. Automat sunt eliberat din functia publica de sef ANAF, fiind “martelat” in mass-media consecinta a comunicarii insidioase in spatial public facute de DNA. Din prima clipa ma apar public dar si institutional folosindu-ma de toate mijloacele avute la indemana, disproportionat de putine fata de agresiunea mediatica provocata de DNA.

Prin urmare cariera imi este distrusa iremediabil nu numai in propria tara dar si in plan international unde mi se blocheaza accesul la o profesie adecvata experientei.

Astazi, dosarul in care sunt implicat este intors de ICCJ la DNA pentru refacerea probatoriului.

Va declar si dvs., asa cum am mai facut-o si cu alte ocazii public, ca acest dosar contine, in ceea ce priveste presupusa mea implicare, probe fabricate, rastalmacite sau de-a dreptul trecute sub tacere.

Procurorii Kovesi, Dumitrescu si Tulus, in ordinea functiilor detinute, sunt cu totii RESPONSABILI de “agatarea” mea in acel dosar deoarece faptele incriminate constau in semnarea a doua circulare care au fost nu numai perfect legale ci si absolut necesare statului roman!

Si atunci, domnule procuror general, de ce acesti magistrati/functionari ai statului roman nu pot fi facuti raspunzatori pentru faptele lor? De ce sute de mii de angajati care asigura functionarea statului roman pot sa aiba sabia lui Damocles (a abuzului in serviciu!) zilnic deasupra capului iar colegii dvs. nu?  (http://m.ziare.com/augustin-lazar/procurorul-general-respinge-legea-raspunderii-magistratilor-slabim-raspunderea-functionarilor-dar-sa-inhibam-magistratii-nu-vi-se-pare-asa-ca-o-agenda-ascunsa-1455211)

De ce acestia pot dispune discretionar de libertatea, cariera, afacerea, familia, soarta celorlalti concetateni fara nici o raspundere ? Dar despre paralizarea activitatii unor intregi institutii ale statului roman de frica abuzurilor unor astfel de procurori nu v-a adus nimeni la cunostinta?

Nu cred ca raspunsul la aceste intrebari poate fi : “doar pentru ca noi suntem DNA”. Nu poate fi raspunsul dvs., un om cu o cariera construita in timp si nu peste noapte sau sub cumplita rusine a banuielii de plagiat!

Asadar, in calitatea pe care o aveti, va rog militati pentru crearea cadrului legal necesar tragerii la raspundere a tuturor cetatenilor acestei tari pentru faptele lor indreptate impotriva “intereselor generale ale societatii” dar, mai ales, impotriva “drepturilor si libertatilor cetatenilor”.

…pentru ca asa va obliga Constitutia si nu circumstantele unei functii detinute temporar.

Va multumesc,

Diaconu Gelu Stefan

 

 

Un comentariu la “Scrisoare deschisa adresata domnului procuror general Augustin Lazar

 1. Ati fost unul dintre cei mai competenti functionari care au lucrat vreodata pentru statul roman, si sigur cel mai capabil presedinte pe care ANAF l-a avut.
  Priceput si energic in activitatile curente, cu viziune de ansamblu in implementarea procesului de modernizare a ANAF – asa ceva astepta administratia fiscala romaneasca de 20 de ani.
  Este bine ca aveti „voce”.
  Sa nu va opriti, daca stiti ca aveti dreptate.
  Din pacate, unii procurori abuzeaza evident.
  Munca fiecaruia este utila in societate, dar pentru incompetenta si nerespectarea unor drepturi elementare trebuie sa raspunda, sunt lucruri ce trebuie corectate.
  Din pacate, indiferent cum ar plati cei ce v-au facut o nedreptate, nu stiu cum va veti mai repara ce-ati pierdut.
  In orice caz, succes! E nevoie de oameni ca dvs.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *