Solicit public DNA să fiu audiat și să nu mai întârzie derularea procesului de justiție! (DOCUMENTE)

Au trecut 33 de zile de când DNA, prin procurorul Doru Țuluș, mi-a adus la cunoștință punerea sub învinuire în dosarul Voicu-Păun și 32 zile de la demiterea mea din funcția de președinte ANAF, de către premierul Cioloș, ca urmare a acuzațiilor.

33 de zile de când o carieră publică de peste 20 de ani a fost aruncată la coșul de gunoi, cu o lejeritate periculoasă pentru orice democrație și în disprețul total față de demnitatea umană și față de responsabilitatea profesiei de procuror, parte integrantă a puterii judiciare.

În tot acest timp, însă, încrederea în ceea ce cu toții numim statul de drept m-a determinat să îmi cenzurez orice pornire de a ieși în spațiul public pentru a mă apăra si a prezenta faptele care au condus la apariția acestui dosar, pe care îl consider în continuare unul kafkian.

Nu ascund nici faptul că destui apropiați m-au sfătuit să tac, considerând că există un risc major de a suporta alte consecințe în relația cu orgoliul profesional al procurorilor, însă principalul resort care m-a ținut deoparte de spațiul public l-a reprezentat convingerea că, în 2016, dincolo de derapajele inerente oricărui proces, justiția din România funcționează și, mai ales, că dreptatea nu se face la televizor, ci în sala de judecată.

Tocmai această convingere este cea care mă obligă astăzi să ies public și să denunț modul de acțiune al DNA :

procurorii DNA întârzie în mod deliberat audierea mea, deși în data de 11.02.2016 am semnat un document prin care mi se aducea la cunoștință că voi fi audiat în perioada 15-19.02.2016, în calitate de suspect. (vezi documentul nr. 2 de la sfârșitul textului)

Există informații potrivit cărora, după analiza mai atentă a dosarului, inclusiv în cadrul DNA s-a realizat atât eroarea cât și necesitatea clasării acuzațiilor aduse.

Cu toate acestea, în încercarea de a-și acoperi eroarea (?), s-a luat decizia întârzierii audierii mele, care presupune și amânarea depunerii documentelor cu care să îmi demonstrez nevinovăția, pentru a perpetua imaginea și ideea complet falsă că aș fi implicat în dosarul Voicu-Păun, lăsând să planeze suspiciunea de corupție și evitând astfel să se finalizeze un caz în care abuzul unui procuror a depășit orice limită.

Un verdict de „nevinovat”, dat peste 1-2 ani, atunci când cazul și numele meu vor fi dispărut demult de pe agenda publică, îmi răpește unica șansă de a îmi reabilita numele, imaginea și cariera, trecând totodată eroarea și abuzul procurorilor DNA la capitolul „și altele”, fără nicio altă consecință asupra autorilor.

Din aceste motiv, am decis să prezint public Memoriul depus deja (pentru informare) la alte instituții ale statului și care urma să fie prezentat împreună cu documentele doveditoare și procurorului de caz.

Pentru cei care nu vor avea răbdare să citească cele 9 pagini (vezi documentul nr. 1 de la sfârșitul textului), înțesate cu destule abordări tehnice prezentate într-un un limbaj „de lemn”, necesar în acest tip de comunicare, voi face un scurt rezumat pe înțelesul tuturor.

Veți vedea cum, în anul 2016, în România, asumarea unei decizii de management administrativ ce viza suspendarea aplicării unei aberații fiscale (până la clarificarea legislativă), care afecta în mod nedrept milioane de români cu venituri modice, te transformă în ochii opinii publice într-un infractor, cu „ajutorul” unui procuror ce și-a uitat menirea.

Spun infractor și nu suspect pentru că, să nu ne ascundem după deget!, știm cu toții că, astăzi, simpla acuzație adusă de DNA oricărei persoane, însoțită de spectacolul televizat aferent, poartă cu sine în mentalul colectiv și verdictul de vinovat.

Astăzi, pentru majoritatea covârșitoare a românilor, eu, Gelu Ștefan Diaconu, sunt președintele Fiscului care a ajutat un grup infracțional de romi in fraudarea de fonduri europene. Prezumția de nevinovăție a devenit o formă fără fond, o sintagmă a cărei utilizare intensivă încearcă să acopere, într-o manieră ipocrită și străină de ceea ce înseamnă actul de justitie, acțiunile devenite obiceiuri periculoase într-un stat de drept adoptate de unii procurori, în susținerea bilanțurilor triumfaliste. 

Sindromul mesianic și beția dată de sondajele care au ajuns să prezinte DNA drept singura salvare a României nasc erori și abuzuri în care nu mai este vorba de o simplă amendă. Ci de viața unui om. Ori, efectul pervers al acestui comportament este că adevărații infractori vor profita de pe urma slăbirii acestei instituții fundamentale.

Din păcate, România se află într-un moment în care încrederea în justiție –  destul de fragilă încă – poate fi dărâmată de un singur procuror și șeful acestuia. Împreună cu viața și cariera unui om.

Așadar, iată faptele:

 1. În ianuarie 2015, Codul Fiscal nu era corelat cu Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, care prevedea că „toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, (…..) ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă”, beneficiază de asigurare (medicală), fără plata contribuţiei de sănătate.
 1. Pentru că nu erau corelate, aplicația informatică a ANAF a emis automat decizii de impunere pentru plata contribuției de sănătate către zeci de mii de minori, în toată țara, impozitând veniturile din dobânzile pentru alocațiile aflate în conturi bancare! Ceea ce reprezenta o aberație fiscală în sine!!! Reacția presei și a oamenilor, complet justificată, o puteți găsi aici: 1, 2, 3, 4, 5.
 1. În același timp, o altă aberație a Codului fiscal stabilea că plata contribuției de sănătate se face raportată la salariul minim. Astfel, s-a ajuns în situații în care pentru câștiguri de câțiva lei, oamenii au primit decizii de impunere prin care trebuiau să platească 468 de lei, reprezentând contribuția de asigurări de sănătate. Din nou, subiectul a declanșat un val de critici întemeiate în presă: 1, 2, 3, 4.
 1. În total, aplicația ANAF a emis automat, din cauza necorelărilor legislative, decizii pentru 1.096.224 de persoane (vezi pag. 1 din documentul nr. 3 de la sfârșitul textului). Inclusiv pentru un număr important de angajați din domeniul securității și siguranței publice, care erau deja asigurați la propria Casă de Sănătate, motiv pentru care au existat solicitări categorice din partea Ministerului  de Interne și a Serviciilor de informații pentru a stopa emiterea și executarea deciziilor de impunere către aceștia.
 1. În aceste condiții, existând riscul emiterii deciziilor în sarcina a încă minimum 2 milioane de contribuabili (vezi pag. 2 din documentul nr. 3 de la sfârșitul textului) am decis suspendarea acestora, până la clarificarea situației. Ceea ce s-a și întâmplat, Ministerul de Finanțe și Parlamentul corectând ulterior aceste aberații legislative.
 1. Subliniez că prin cele două circulare considerate de procurori ca fiind nelegale (!!!) am suspendat doar emiterea și executarea unui titlu de creanță, în interiorul termenului de prescriere, nu și stingerea creanțelor (vezi document nr. 4 de la finalul textului). Această anulare a fost făcută prin finalizarea procesului legislativ inițiat de Ministerul Finanțelor Publice (concomitent cu momentul emiterii primei circulare) de către Parlament și prin promulgarea de către președintele Iohannis a actelor normative incidente în cauză.
 1. Ajunși în acest punct, nu pot să nu remarc și faptul că DNA a manipulat opinia publică într-o manieră insidioasă afirmând în comunicatul oficial că circularele emise „au produs un folos patrimonial în beneficiul Asociației Partida Romilor Pro Europa”. Nu trebuie să fii specialist nici în drept, nici în fiscalitate, pentru a înțelege că de presupusul „folos patrimonial” ar fi profitat cei care aveau de plătit contribuțiile și nu Asociația respectivă. Pe de altă parte, în cazul utilizării fondurilor europene nici nu s-ar fi datorat CASS de către Asociație.
 1. Pe scurt, DNA a deschis un dosar de urmărire penală pe numele meu, fapt ce a condus imediat la destituirea din funcția de președinte ANAF, acuzând că am suspendat emiterea și executarea a cca 3 milioane de decizii de impunere, rezultate în urma unor aberații legislative independente de ANAF, ca să favorizez câteva sute de persoane. Sau altfel spus mi-aș fi asumat decizia „anulării” unor obligații de plată de peste 100 milioane de euro, la nivel național, ca să „favorizez” câteva persoane cu care nu m-am intersectat și nu am vorbit cu niciun prilej din viața mea. Despre faptul că aceștia au făcut demersuri oficiale pe lângă ministrul Finanțelor și vicepreșdintele ANAF am aflat în după amiaza zilei de 8 februarie 2016, când am fost informat despre solicitarea unor documente de către DNA.

Domnule Doru Țuluș, doamnelor și domnilor procurori ai DNA, doamnă Laura Codruța Kovesi, vă solicit public să respectați dreptul la justiție de care beneficiez, ca cetățean al României, și să dispuneți audierea mea în dosarul în care sunt învinuit. Nu am imunitate, nu vreau să plec din țară, nu vreau să amân procesul, nu vreau ca acest dosar să păteze prestigiul DNA, o instituție fundamentală pentru democrația româneasca.  Justiția înfăptuită mult prea târziu, doar pentru a masca o eroare, un abuz,  înseamnă ani furați din viața unui om. Doamnelor și domnilor procurori: Audiați-mă!

35 de comentarii la “Solicit public DNA să fiu audiat și să nu mai întârzie derularea procesului de justiție! (DOCUMENTE)

 1. Domnule Diaconu

  Eu am anumite nelamuriri cum si prin ce metode ati fost numit Presedintele ANAF ce criterii au stat la baza numiriid dvs.?
  Ati crezut ca numirea este pe viata?
  Daca ati fost numit politic la propunerea si decizia altor persoane suspecte, invinuite sau inculpate odata cu plecarea vechiului guvern nu era normal sa plecati?
  Cum a ajuns fiica dvs. Director General pe tara la UBER Romania la recomandarea cui?
  Cum si de ce a dat faliment Bancoop cu Dinulescu in frunte al al carei director de sucursala judeteana erati?
  De ce ati introdus acel gen de concurs pe accederea la functia de inspector antifrauda impreuna cu domnul Chitoiu (fost presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali) cu proba scrisa la minimum nota 5 când pentru Consultant media minima este nota 7 astfel incat orcine poate lua testul grila iar examenul oral fiind subiectiv neexistand posibilitatea contestatiei eliminand astfel persoanele incomode sau care au deranjat pe cei care v-au numit. Concursul fiind o formalitate listele cu admisii fiind cunoscute inainte de concurs. Vorbiti de competente. Cei noi habar nu au de finante si fiscalitate stiut fiind faptul ca un finatist bun se formeaza in mai multi ani si nicidecum la Spiru Haret.
  Cum ati reusit de-a lungul atator ani sa fiti membru in Consilii de Administratie la Stat incasand formal onorarii de sute de mii de euro?
  Eu personal cred ca fiind un absolvent de ISE Iasi unde sa facea multa Economie Politica si Socialism Stiintific sunteti un politruc si nu aveti capacitatea profesionala si competenta sa restructurati o instituti de nivelul ANAF iar restructurarea care ati efectuat-o prin eliminarea incomozilor trebuie neaparat si rapid restructurata. Intr-un sodaj de opinie Vama a fost perceputa ca ceea mai corupta institutie iar dvs. ati fost seful acesteia si drept recompensa ati fost numit la Presedentia Anaf. Va felicit pt. modul cum v-ati descurcat si pentru averea acumulata ca functionar public. La multi ani.

  Răspunde

 2. ERA NORMAL SA VA FI INVITAT SAU MACAR SA REMARCE ACTIVITATEA DV LA ACEASTA INSTITUTIE ,DAR DIN PACATE …. S-A VORBIT DE BANII COLECTATI MAI MULTI CA IN 2014,,..DE CONTINUAREA REFORMEI ETC . DACA CE S-A FACUT A FOST BUN DE CE NU V-A LASAT SA CONTINUATI??ASA E LA NOI OAMENII COMPETENTI TREBUIE SA PLECE

  Răspunde

 3. Adio bani la buget! Adio creștere nivel de trai, adio la tot ce am sperat , adioo bon fiscal! Nu se mai eliberează bon fiscal ! De ce? Pt ca a plecat acest om din conducerea anaf , . Vad si pe Facebook comentarii fel de fel! Realizez ca acești postaci , comentează ; ba ca anaf s-a legat de o baba care vinde urzici ba de micii comercianți!!! Daca e sa respectam legea sa o respecte si cei ce au chioșcuri stradale si fac vânzări de un miliard si cei ce au afaceri mari! Dar noi nu stim decat sa aruncam cu pietre ! Haideți sa vedem ce s-a facut bine si ce nu ! Domnule fost șef anaf! Va stiu de la tv ! Dar sa foto mandru ! Ati facut treaba ! Restul nu conteaza !

  Răspunde

 4. Domnule Diaconu,multe persoane va susțin si regreta situatia creată , dar putini postează comentarii! Se vede ca se ocupa de acest lucru altii care din anumite motive scriu … Din ura ‘! Fiti tare si veți depăși aceasta perioada mai grea!Mult succes si sanatate!

  Răspunde

 5. Citesc comentariile.. Vad cum reacționează unii fara sa înțeleagă rolul dv in conducerea acestei instituții care a adus bani la buget! Unii oameni din răutate scriu! Realitatea este alta! Eu ca si comerciant am salutat acțiunile anaf, deoarece si colegul meu care avea o afacere a intrat in legalitate,,, eliberând bon fiscal , plătind dările la stat etc! Se va vedea de acum , … . Imi pare tau de situatia dv dar suntem convinși ca veți reusi !

  Răspunde

 6. Poate acum intelegeti si ce era in sufletul oamenilor corecti, care practica profesii liberale, onest, deontologic si legal, cand faceati dumneavoastra afirmatii publice ca lichidatorii, evaluatorii, expertii, toti fac front comun cu infractorii ca sa eludeze legea, deci ca sunt si ei tot potentiali infractori.

  Răspunde

  1. Declarațiile invocate de dvs erau adresate marilor rechini din piața insolvenței. Cifrele sunt înspăimântătoare.

   Susțin în continuare că insolvența, în multe situații, din cauza cadrului legal permisiv, a fost cu predilecție un instrument folosit pentru sustragerea de la plata obligațiilor bugetare și nu pentru restructarea companiilor.

   Răspunde

 7. Imi pare sincer rau pt situatia dvs, daca ceea ce sustineti este adevarat. Dar poate asa simtiti si dvs cum e sa fii acuzat pe nedrept, cum e sa te considere cineva contravenient/infractor si sa cauti dreptatea in justite. Exact asa procedau cei pe care ii conduceati cand veneau in control. Nu conta nimic, erai vinovat, amendat sau ti se inchidea unitatea si iti spuneau sa mergi in justitie. Poate justitia divina a facut pe undeva dreptate!

  Răspunde

  1. Cei care au acționat în modul descris de dvs nu au avut niciodată suportul meu. Ei au reprezentat excepția, nu regula.

   Răspunde

 8. Poate explicați ce fel model de business a-ți aplicat în afacerile private ?Eu mă chinui să supravietuiesc, bineînțeles fără afaceri cu statul.
  Poate DNA întreabă și de Duty-free sau sursele de finanțare cu care s-a contribuit la punerea în funcţie a d-voastră.

  Multă baftă și poate nu luați cu executare .

  P.s

  Răspunde

  1. De afacerile private s-a ocupat soția. Iar eu am încurajat-o în acestă direcție, tocmai pentru că detest obiceiul de a-ți promova rudele în poziții publice, profitând de propria funcție.

   Celelalte insinuări ale dvs nu au corespondent în realitate, pentru că de ani de zile am fost chestionat, monitorizat și ultra verificat pe aceste teme.

   Răspunde

   1. Jos pălăria pentru corectitudinea de care a-ți dat dovadă față de acest popor, stimate domn.
    Poporul român este invitat de noi ,cei plătitori de taxe să vă apere în stradă.

    Răspunde

 9. D.Diacinu, v-ati facut f bine treaba in fruntea ANAF , pacat de cele întâmplate dv, . Comentariile sunt pro si contra! Veți reusi ! Mult succes!

  Răspunde

 10. domnule diaconu te stiam un om orientat de ce te arunci intr-o astfel de lupta din care nu ai cum sa castigi.atunci cand dna primeste misiune sa te distruga te distruge.aveti atata experenta privind lupta subterana ce va apuca.pai credeti ca premierul va aruncat asa de la anaf fara sa aiba o siguranta ca masura rezista.nu vezi ca tripleta de la moldova s-a facut praf.erati cei mai tari si acum scrieti jalbe,invatati-va in viata sa mai si pierdeti baram de ochii lumii.ce va tine in loc sa mergeti in mediu privat doar aveti pe ce pune mana nu sunteti incepator.nu iti propune sa desfiintezi dna-ul ca nu merge.suferinta cu dna se poate prelungi 5-6 ani si e greu de tot sa devii gelu neinfricatul pe care eu l-am admirat.

  Răspunde

  1. Nu urmăresc întoarcerea în funcție, ci restabilirea adevărului și, mai ales, ca nimeni din țara asta să nu mai fie victima vreunui abuz al unor procurori din DNA.

   Răspunde

  2. scuze,dar nu esti ,singurul care este acuzat pe nedrept.Este un razboi anti-Ponta,si daca nu spui nimic ai de suferit,este un razboi al dreptei,vechea societate burghezo-mosiereasca care a luptat intotdeauna contra statului celor multi,invatati cu statul lor in care doar ei aveau drepturi.Daca eu muritor de rand m-am ales cu calculatoare si laptopuri virusate,conturi online blocate,,,,,,tu stimate domn esti distrus.Scoate ceva despre Ponta si maine esti repus in functie,altfel,romanii pricep politica de dreapta si cea de stanga ,,,,,,,,,

   Răspunde

  3. Sunt sigur că măsura nu va rezista, atât timp cât se bazează pe vinovății închipuite.

   Răspunde

 11. Eeeee….cei care aruncati cu pietre gândiți va bine… priviți în urma cu 2 luni….atunci dl.Diaconu a spus ca nu poate sa și facă bine treaba…pentru ca sunt presiuni. …da au fost și sunt presiuni…prima este cea mediatica… de ce??? Au aceste persoane reporterii ce apar la tv. ..o mare problema. ..fac din țintar armăsar. ..Doi. ..politicul…majoritatea sunt în politică. ..și de aici contre. .. Trei. ..domnilor foști gardisti.. unii dintre dumneavoastră nu știați sa faceți o adresa de înaintare la pc….dar ati avut pretenții. . . Știți ar fi fost bine ca la desființarea gărzii sa fiți evaluați cu toții. .atit profesional cit și sa susțineți un examen psihologic pe bune. Garantat la această oră nu ati mai fi avut de comentat. Și încă ceva…ar trebui sa se facă publice performantele gărzii. Dacă mai existau în ultimii ani…și ce a făcut antifraudă în aproape 3 ani. Așa ca cei ce nu aveți loc de G.St. Diaconu…Ciocul mic ca e în banca lui.. nu veți vedea acest om.. sa umble cu prostii…

  Răspunde

 12. D-le Gelu Diaconu am si o intrebare : ce parere poate sa aiba un om in legatura cu desfiintarea Garzii Financiare , carora poate le ati distrus o cariera , asa cum va plingeti acum de cariera d-voastra , cand persoanele care au decis cariera lor sunt urmarite penal pentru fapte de coruptie , cazul d-voastra , sau trimise in judecata pt fapte de coruptie ( luare de mita ) in cazul lui Nicolae Romeo Florin. Sa intelegem ca posibilii infractori ( d-voastra cu Nicolae Romeo Florin ) au distrus niste cariere pt motive subiective ? Acum cersiti bunavointa procurorilor si sa va inteleaga .

  Răspunde

  1. 1. Nu sunt urmărit penal pentru fapte de corupție.

   2. Nu cerșesc mila procurorilor, ci să aplice legea corect și cu celeritate.

   3. Și dacă aș fi fost în situațiile contrare de mai sus, susțin cu tărie că măsura desființării Gărzii Financiare a fost una dintre cele mai bune inițiative ale mele materializate.

   4. Tuturor lucrătorilor din Garda Financiară li s-au pus la dispoziție locuri de muncă echivalente. Dar domniilor lor nu le plăcea decât „controlul”.

   5. Nu suportă comparația eficacitatea și eficiența acțiunilor Antifraudei cu cele ale defunctei Gărzi Financiare.

   Răspunde

   1. 1. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții : Diaconu Gelu Stefan ( conform site-lui pna.ro ) .
    2. Cu tot respectul , dar chiar nu realizati ca nu mai aveti deloc credibilitate in tot ce ziceti si faceti ?

    Răspunde

    1. Ca angajat al ANAF va recomand sa comparati pe Diaconu cu predecesorii sai…Se vede ca nici nu ati citit postarea omului ca daca ati fi citit-o nu mai era necesara trimiterea dvs la site-ul DNA.
     Sunteti manat de frustrarea desfiintarii Garzii…

     Răspunde

 13. […] Nu ascund nici faptul că destui apropiați m-au sfătuit să tac, considerând că există un risc major de a suporta alte consecințe în relația cu orgoliul profesional al procurorilor, însă principalul resort care m-a ținut deoparte de spațiul public l-a reprezentat convingerea că, în 2016, dincolo de derapajele inerente oricărui proces, justiția din România funcționează și, mai ales, că dreptatea nu se face la televizor, ci în sala de judecată”, scrie fostul preşedinte ANAF pe geludiaconu.com. […]

  Răspunde

 14. cind v-am scris despre abuzurile lui BLEJNAR privind „restructurarea” din 2011 a GARZII FINANCIARE prin care s-au distrus carierele de peste 25 de ani la peste 300 de oameni „incomozi”,de ce nu ati reactionat ? sau cind ati desfiintat GARDA FINANCIARA de tot si ati facut tot posibilul ca fostii comisari sa nu mai fie primiti in noua structura „ANTIFRAUDA”(exceptie cazurile in care vi s-au impus anumite persoane!!!!) de ce nu ati reactionat ?Sunt convins ca nici nu v-ati uitat pe documentele trimise-daca le studiati ati fi vazut de ce erau in stare unii subordonati!!

  Răspunde

 15. Dle Diaconu, a spune adevărul în acest stat de drept girat de puteri străine (dna prim-procuror Kovesi refuza să vină în față Comisiilor parlamentare, însă face vizite la ambasada americană) este un act de curaj și din. Păcate sinucidere. Pentru ca dacă ajungeți în penitenciar, la condițiile de acolo, sigur va riscați sănătatea. Va susțin în dovedirea nevinovăției Dvs și va sugerez să atacați actul procurorul8 prin care ați fost pus sub învinuire.

  Răspunde

 16. […] Prezenta mea in mediul online, unde interesele mass-media sau ale altor entitati nu imi pot cenzura opiniile, va fi una consistenta, scrie fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, care si-a facut nu doar blog ci si o pagina personala pe Facebook. “Au trecut 33 de zile de cand o cariera publica de peste 20 de ani a fost aruncata la cosul de gunoi, cu o lejeritate periculoasa pentru orice democratie si in dispretul total fata de demnitatea umana”, scrie fostul sef ANAF pe blogul personal. […]

  Răspunde

 17. Iti meriti cu varf si indesat soarta la cate nedreptati ai facut dumneata , sa simti pe pielea proprie cum este sa mori cu dreptatea in mana , asa cum ai facut cu foarte multe persoane , practic acum esti un om compromis toata viata pt. fapte de coruptie si sper ca nu vei mai lucra in sistemul public niciodata , sa-ti zica in fata ca esti compromis pt fapte de coruptie asa cum ai facut dumneata cu altii … la cate abuzuri in serviciu ai facut dumneata ti-a dat viata ceea ce ai facut mereu , sa fii urmarit penal pt abuz in functie …

  Răspunde

  1. Bună ziua
   Dacă ați putea exemplifica la ce vă referiți când spuneți că „am făcut abuzuri în serviciu”, am putea discuta mai aplicat.

   Răspunde

   1. Le stiti d-voastra mai bine ca oricine , dar e o vorba romaneasca : ” rau ati facut la oameni , rau ati primit de la viata ” …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *